În atenția beneficiarilor de ajutoare de încălzire și supliment pentru energie

În atenția beneficiarilor de ajutoare de încălzire și supliment pentru energie

În conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, începând cu data de 11.04.2024 se demarează actiunea de verificare prin anchetă socială, a beneficiarilor de ajutoare de încălzire si supliment pentru energie.

Acțiunea se va desfășura de către Direcția de Asistență Sociale Rm.Sărat, zilnic intre orele13:30-16.30 la domiciliul beneficiarilor.
Pentru desfăsurarea în bune conditii, toti beneficiarii de ajutoare pentru încălzirea locuintei si supliment pentru energie aflati în plată, vor prezenta reprezentantilor Directiei de Asistentă Socială următoarele documente:
– copii după actele de identitate ale persoanelor care locuiesc la adresa declarată (doar dacă s-a modificat componența familiei declarată inițial în cererea de acordare a dreptului);
– documente privind veniturile realizate de membrii familiei în luna martie 2024 (adeverință salariu cu menţiunea DA/NU bonuri de masă şi valoarea acestora, cupoane pensie, cupoane şomaj, cupoane indemnizatie persoane cu handicap, documente sume APIA, vouchere de vacanță, documente alocaţie de întreţinere etc).
Acțiunea se va desfășura până la verificarea tuturor beneficiarilor acestor drepturi.
Facem precizarea că, potrivit legii, în situaţia în care familia sau persoana singură beneficiară de ajutor pentru încălzire ori supliment pentru energie refuză să furnizeze informaţiile şi documentele necesare pentru întocmirea anchetei sociale, aceste măsuri de sprijin nu se mai acordă. Pentru verificarea motivului deplasării, angajații Direcției de Asistență Socială Rm.Sărat vor prezenta beneficiarilor, legitimația de serviciu.
Mai multe informații se pot obține la numărul de telefon: 0238 567 010